Як заробляти на YouTube: монетизація

Як монетизувати Youtube? | Як заробляти на Youtube?
Зміст:
    Зміст:

Монетизація. 

Питання котре турбує багатьох мікро інфлюенсерів та брендів.  Звісно всі вже чули про найголовніший спосіб! 

Умова: 1000 підписок і 4000 годин перегляду загальнодоступних відео за останні 12 місяців або 1000 підписок та 10 мільйонів годин перегляду загальнодоступних відео YouTube Shorts за останні 90 днів. (Shorts ввели в 2023 році) 

Для початку: якщо в вас мільйони переглядів на Shorts, але в вас немає Партнерської програми від YouTube - заробляти на монетизації нереально. 

Правила монетизації youtube.
Як приєднатися до монетизації Youtube.

 

Монетизація YouTube-каналу становить від 0,2 до 5 доларів за 1000 переглядів (показник Cost Per Mille, у перекладі з англійської - "ціна за тисячу") залежно від місця розташування та цільової аудиторії.  Доходи відрізняються, але більшість блогерів у середньому отримують 0,5 долара за 1000 переглядів.

Аналітика Youtube. Скільки заробляють блогери
Приклад аналітики каналу з Youtube

Як вивести гроші?💲

Як тільки ви наберете мінімальну суму в 100 доларів США, зароблена вами сума буде раз на місяць переводитись безпосередньо на ваш банківський рахунок. У деяких країнах AdSense видає чеки, але в більшості країн переважно прямі перекази на рахунок.

Необхідно врахувати, що Google виплачує близько 68% прибутку від AdSense.  Відповідно, за кожні $100, які платить рекламодавець, ютубер отримує від Google $68. YouTube-канали зазвичай отримують $15 за 1000 переглядів реклами, що дорівнює приблизно $5 за перегляд відео.

Де побачити аналітику та скільки ще залишилось до омріяної монетизації?

У творчій студії YouTube. Зокрема, там буде інформація про кількість переглядів за годину, за останні 48 годин, а також скільки у вас передплатників.  Але найголовніше, програма відстежуватиме ваш прогрес до 4000 годин перегляду!  Як тільки ви досягнете заповітної цифри, лічильник загориться зеленим, показуючи, що ця вимога для монетизації виконана.

Як заробляти на YouTube монетизаціЇ
Аналітика творчої студії YouTube

Власний досвід

Чи це просто? Ні! Але якщо Ви маєте що розповісти світові - вперед! 

На власному досвіді перевірено: 10 мільйонів в Shorts виконати не так важко, підписники теж прийдуть. 4 місяці щоденного контенту і цікаві відео зробили своє діло. 

Якщо хочете дізнатись більше про заробіток в Ютуб: натисни ⭑

10
12
Підписатися - Ми не відправляємо спам і ви можете відписатися будь-якої миті
- Контент оновлюється приблизно 1-2 рази на тиждень