Просування блогу в ТікТок. Як розкрутити свій аккаунт з 0 без грошей?

Просування блогу Tiktok з нуля
Зміст:
    Зміст:

У цій статті зібрані головні принципи та правила, які допоможуть просунути свій аккаунт у Тік-Ток з нуля.

Контент

ТікТок - це про швидкість та розваги. В вас є пару секунд, щоб зацікавити аудиторію! 

  1. Знімайте те, що вам подобається і в чому ви експерт. Намагайтесь розповідати саме цікаві факти про своє життя чи тему котру ви виберете.
  2. Робіть більш-менш однаковий контент на каналі, щоб потрапляти у «рекомендації» до своєї аудиторії. Знімаєте «жизу»? Не потрібно заливати ролики про психологію. І навпаки. ДОСИТЬ це робити - ви псуєте алгоритми, робите собі гірше. 
  3. Використовуйте міміку (харизму), світло, написи (не закриваючи обличчя) та інший інструментарій Тік-Тока, щоб просувати динамічні та захоплюючі відео.
  4. Жартуйте, спілкуйтеся з аудиторією, будьте живими, а не статичними. Це дуже сприяє просуванню. (Відповідайте на коментарі аудиторії одразу! Звʼязок - це важливо.)
  5. Слідкуйте за тим, які відео на каналі набирають більше лайків та переглядів, та знімайте схожі. Не переймайтесь, поступово усі відео в профілі почнуть набирати перегляди.

Але в наші дні одного контенту недостатньо. Доведеться ще щось зробити.

Оформлення

Головне правило – ясність. Не треба ускладнювати, треба спрощувати. 

Ведіть обліковий запис таким чином, щоб він був зрозумілим і простим для інших користувачів.

  • Зробіть просту та яскраву аватарку для тікток. Можна своє фото.
  • Заповніть опис профілю в ТікТок, та дайте посилання на сайт/інстаграм. Розкажіть вашій ца, про що буде канал. Наприклад: "ви це бачили в ТікТок, а це Аліекспресс" або "Для фанів DOTA-2".
  • Не знімайте довгі ролики. Оптимально для ТікТок 10-20 секунд. Технічно можна робити і 3 хвилини, але це якщо в вас неймовірна харизма, ви цікаво розповідаєте про своє життя/чи експертний контент (котрий треба теж розбавити трендами). У всіх по різному. 
  • При просуванні не забувайте про хештеги ТікТок . Ставте по 3-5 популярних тегів, що відображають суть відео. (Не робіть помилку: # в яких більше 200 мільйонів переглядів - не працюють!) 

Як набрати аудиторію? Що мені допоможе?

  1. Тренди. Використовуйте трендову музику в ТікТок. Знайти можна її у відповідній вкладці (чи в рекомендаціях). 
  2. Беріть участь у челенджах ТікТоку, щоб розкрутити канал. Вони зазвичай перебувають у розділі «Рекомендації» усередині Тік-Тока.
  3. Знімайте дуети з розкрученими блогерами. Дуже гарний спосіб просування у ТікТок , що не потребує вливань фінансів. Ще й деколи блогери помічають.
  4. Лайкайте чужі відео та відповідайте на коментарі до своїх роликів. Тільки не дуже активно, бо можна спіймати бан - за маслайкінг.
  5. Регулярний постинг. 3/4 рази в день, це важливо. Підвищує імовірність потрапляння у рекомендації. + Збільшує кількість переглядів.

Все це разом - дозволить вийти в топ. А там і до популярності недалеко.

Тіньовий бан

Бан, як відомо, буває не тільки прямим, а й тіньовим — коли користувач не знає, але його просто перестають показувати у стрічці видачі. Уникнути цього досить легко.

Не постити пропаганду наркотиків та алкоголю.

Жодного мату.

Жодного жорстокого контенту.

Жодного спаму.

Жодної еротики та порнографії.

Загалом, все як скрізь. Але дотримуватись цих правил необхідно. Інакше є шанс втратити і обліковий запис, і фоловерів.

До речі, тема із накрутками лайків та коментів працює в обидві сторони. Якщо обліковий запис помічений у такій діяльності — бан неминучий.

Висновок

Як бачимо, розкрутитися в Тік-Тоці не так вже й складно. Головне - це час та бажання. Знімайте більше відео і рано чи пізно слава прийде.

А якщо хочете отримати консультацію по ТікТок від блогера/експерта - заповніть шаблон по цьому посиланню

10
12
Підписатися - Ми не відправляємо спам і ви можете відписатися будь-якої миті
- Контент оновлюється приблизно 1-2 рази на тиждень