Найкращі ідеї для відео на платформі Тік Ток або як потрапити в Tik Tok рекомендації

Найкращі ідеї для відео на платформі Тік Ток

Тік Ток став не лише місцем розваг та відпочинку, але й потужною платформою для творчості та розвитку. Користувачі постійно вигадують нові способи, як звернути на себе увагу та отримати популярність. Якщо раніше Тік Ток був місцем для розваги, то тепер тут активно розвивається якісний відеоконтент, онлайн-магазини та інші проекти. Розвиватися на цій платформі цікаво, а деякими ідеями можна навіть заробляти. Тому не залишайтесь осторонь і долучайтесь до нас у вивченні цієї нової платформи.

Сьогодні ми обговоримо кілька цікавих ідей для відеоконтенту у Тік Ток. Ідея є основою вашого каналу, тому важливо обрати правильну тематику, щоб привертати аудиторію і піднімати свій рейтинг у пошукових алгоритмах.

1. Танці та Хореографія

Один з найпопулярніших напрямків на Тік Ток. Створення танцювальних відео або виконання хореографічних рухів може принести велику популярність.

Зазначу одразу, що звичайні нелепі танці не допоможуть стати популярним. Круто, якщо ви професійний танцюрист або це ваше хобі. У цьому випадку дійсно можна показати щось нове й цікаве. Намагайтеся додавати свою особливість у свої ролики. Якщо ви хочете рівнятися на когось у цій категорії, то це Чарлі Д’Амеліо. Дівчина з США вже набрала 154 мільйонів фоловерів, використовуючи "танцювальні" ідеї для відео в Тік Ток, та стала вже медійною особистістю. Такі ролики набирають популярність, якщо вони знімалися під трендову музику. Тому слід стежити за "модою" на платформі, оскільки вона швидко змінюється. Також варто звертати увагу на задній фон і ваш образ. Тут користувачі люблять все яскраве і навіть трохи феєричне. (Чи комфорт, в 2024 році займають домашні, комфортні відео)

2. Комедійні скетчі/Пранки

Сміх завжди є ключем до сердець аудиторії. Ви можете створювати короткі комедійні відео, використовуючи різноманітні ситуації та гумористичні образи.

Зазвичай відео з пранками набирають багато переглядів. Це пов'язано з тим, що людям цікаво спостерігати за тим, що відбувається на екрані. Якщо відео знято весело і яскраво, воно швидко стає вірусним. Зауважте, є вдосталь людей, котрим пранки викликають внутрішній дискомфорт. Набагато вигідніше реалізовувати ідеї для розважальних відео з позитивним змістом, де жартуєте над своїми друзями та родичами. (98% відео пранків на платформі = сценарні, тому не шкодьте людям, робіть та вкладайтесь в контент)

3. Цікаві місця

Я зберігаю багато відео з цікавими місцями в надії, що коли-небудь туди поїду. Чудово, коли є блогер, який досліджує світ/країну і ділиться своїми знахідками.

Можна знімати рідне місто, де ви знаходитесь. Досліджувати різні країни і розповідати про них людям. Цікаво, що алгоритм платформи підбирає аудиторію за геолокацією, тому ваші матеріали побачать люди з відповідного міста.

Розповідайте про кафе, ресторани, красиві вулиці, музеї, кінотеатри та ін. Окрім класичних локацій у місті, знайдіть щось за його межами. Це можуть бути різноманітні бази відпочинку, ранчо, місця для пікніків або риболовлі, картинг та багато іншого. Увімкніть дослідника та вперед!

4. Подорожі

Не можу з упевненістю сказати, що тревел-блогери користуються популярністю в Тік Ток. В Інстаграм та на Ютуб такий контент дивляться активніше. Ймовірно, це пов'язано з тим, що небагато подорожуючих використовують платформу для розвитку. Блогери звикли знімати великі та якісні відео, а TikTok відомий своїми короткими роликами. Але ніша поки що вільна, і ви можете стати одним із перших тіктокерів у цій категорії. Це ще краще для вас, адже шансів потрапити в рекомендації буде набагато більше. Публікуйте невеликі відео про мандрівки, людям їх не вистачає.

5. Тварини

Немає нічого краще, ніж відкрити зранку телефон і побачити милого котика. Усі люблять домашніх улюбленців, вони ж є живим антистресом! Тому, якщо у вас є такі, це буде чудовою темою для відео в TikTok.

Ця тема настільки популярна, що існують навіть зіркові тварини. #песПатрон #кітСтепан

Показуйте, як ви навчаєте собаку виконувати команди, знімайте різноманітні приколи, пов'язані з домашніми улюбленцями та інше. Особливо користувачі люблять ідеї для відео з котиками і собачками. Якщо ви багато подорожуєте, то у своєму блозі можете розповісти про тварин з різних куточків світу. Деякі створюють окремий профіль для свого улюбленця, де показують його повсякденне життя. А чому б і ні?

6. Формат слоумо

Кожен раз, коли я прокручую стрічку рекомендацій, я натикаюсь на уповільнені кадри. На моє здивування, вони мені подобаються, хоча не несуть якого-небудь сенсового навантаження. Щоб створити ефект сповільнення, достатньо скористатися функцією Slow Motion у самому додатку. Популярністю користуються відео, де люди роблять сальто, стрибають угору або ще щось подібне. Також у слоумо зйомці гарно виглядають явища природи (блискавки, хвилі тощо). Ви також можете вигадати щось своє і знімати це в режимі слоумо. Не забувайте, головне - креативність.

7. Експертна думка

Ще одна тема для Тік Ток - розповідати аудиторії про те, в чому ви справді розбираєтесь. Як у особистому, так і у комерційному акаунті ви можете поділитися експертною думкою. Це може значно підвищити конверсію, якщо ви маєте на меті продажі. У цьому випадку важлива легка подача матеріалу, яка не буде напружувати користувачів.

Експерт розповідає про щось важливе, відповідає на питання і дає поради. Якщо він робить це захопливо, то відповідно отримує багато лайків і переглядів. Такий формат малоймовірно приведе вам мільйонну аудиторію, проте, подібні відео набирають немало переглядів і позитивно впливають на конверсію.

Приклад - профіль астролога. Його контент складається з гороскопів для різних знаків зодіаку. Для більшості аудиторії це цікаво. Якщо матеріал поданий правильно, ролики будуть популярними і зіберуть багато підписників. При цьому у фахівця формується особистий бренд, йому будуть довіряти і користуватися його послугами. У результаті профіль можна буде монетизувати.

8. Огляди фільмів та серіалів

Зараз частіше в стрічці рекомендованого контенту з'являються трейлери фільмів і відривки з серіалів. Мені подобається дивитися такі відео, але я не зовсім розумію, як можна монетизувати подібні акаунти. На мою думку, найвигідніше розвивати особистий бренд. Тому відео для Тік Тока, де відсутнє ваше обличчя, краще обходити стороною. (Памʼятаєте як просунули комедію «люблю тебе ненавидіти» в ТікТок? Круто, зробити так само і в Україні!)

Гарна ідея - спробувати зняти свій міні-серіал. Придумайте сценарій і вперед. Принаймні, ви можете спробувати відтворити яку-небудь сцену з фільму. Звісно, реалізація такої ідеї - нелегке завдання. Але якщо все ж вдасться організувати зйомки і влаштувати процес монтажу, така тема точно збере багато лайків. Єдине, не забувайте, що такі відео повинні бути короткими. (Також є варіант зняти без слів, показати емоції та текст без слів. Це охопить більшу аудиторію і можна вийти в міжнародні рекомендації.)

9. Скетчі

Серед популярних блогерів є немало тих, хто прославився на скетчах. Це смішні відео про життя. Щоб зняти хороший скетч, потрібно працювати за сценарієм. Заздалегідь виберіть життєву тему, яка відгукнеться у багатьох людей, і відіграйте її. Зазвичай такі ролики подобаються широкій аудиторії. Тому, як тільки відео опубліковано, воно починає швидкими темпами набирати перегляди, лайки та коментарі.

10. Огляди відеоігор

В TikTok все частіше з'являються відеоролики про відеоігри. Ця ніша ще не переповнена, тому у вас є можливість розвиватися в цьому напрямку. Створюйте відео про свої проходження гри. Не бійтеся розповісти про свої враження, знявши свою реакцію. Також можна створювати ролики у формі коротких оглядів.

11. Пісні, як на караоке

На ранніх стадіях розвитку TikTok були популярні ліпсинки. Суть таких відео полягала в тому, що людина рухає губами під музику. Зараз такі ролики не викликають інтересу. Щоб подібна публікація потрапила в рекомендації, потрібно вже бути відомим. (Звісно є випадки коли залітають відео, незрозуміло чого) Однак, якщо трансформувати цей формат?

У TikTok може спрацювати тема "співучого" відео, якщо ви будете використовувати трендові треки та додавати текст. Суть полягає в тому, що користувачі можуть співати разом з вами, як у караоке.

12. Дуети

Ще одна тема для відеоролика в TikTok - зняти дует. З вами можуть зніматися будь-які люди, наприклад, родичі та друзі. Проте, якщо ви вибираєте такий формат, щоб прославитися, то в дуеті мають брати участь популярні блогери. Зробивши колаборацію з відомим тіктокером, ви залучите частину його фоловерів на свій акаунт. Це перевірений спосіб розвитку на даній платформі.

13. Фокуси

Відео з фокусами привертають особливу увагу, що позитивно впливає на просування публікацій. Тому акаунти з фокусами часто потрапляють в рекомендації. (Утримання аудиторії)

Щоб набрати багато підписників і лайків, створюючи подібний контент, потрібно постійно вигадувати цікаві фокуси. (Інтернет). А якщо креатив підведе, дивіться наступну тему для популярних відео в TikTok.

14. ТОП монтаж

Майже всі ролики, які з'являються в стрічці додатка, змонтовані. При цьому є простий монтаж, який потребує невеликих зусиль (накласти текст, обрізати відео тощо), і в той же час є більш професійна обробка відео. Ті ж фокуси можна якісно змонтувати. Крім цього, за допомогою монтажу можна створювати відео, які приводять людей у захват. Тому, якщо ви володієте подібними навичками, покажіть їх нам. (Мені особисто подобається дивитись не тільки на результат, а і на процес. Безкоштовна інформація, котра зможе продати ваш курс з монтажу.)

15. Нарізки з відео

Часто у стрічці рекомендованого вмісту TikTok можна побачити нарізки різних шоу і фільмів. Зазвичай вони несуть певний сенс або просто смішні. Такі відео набирають перегляди, якщо добре змонтовані та самі по собі цікаві. Тут важливу роль відіграють відомі особистості на екрані. Цей формат прийнятний, але я все ж рекомендую розвивати особистий бренд.

16. Лайфхаки

Усі користувачі соцмереж люблять лайфхаки, тому це надійна тема для TikTok. Просто розповідайте про свої секрети, які полегшать людям життя. Краще робити це у форматі невеликих інструкцій.

17. Кулінарія

НЕ можна не захоплюватися відео, на яких готують щось смачне. Я просто обожнюю їх. До речі, вони дуже легко потрапляють в тренди. Справа в тому, що такі ролики лайкають, коментують, дивляться кілька разів, пересилають і зберігають собі. Все це - алгоритм TikTok бачить, і тому активно просуває публікацію. Якщо ви вмієте смачно готувати й гарно це знімати, я чекаю ваші рецепти.

18. Відео з ефектами

У додатку TikTok є безліч ефектів, отож чому б не скористатися ними? Витратьте трошки часу, щоб вивчити всі функції вбудованого редактора – це допоможе робити відео більш різноманітними й полегшить процес їх створення.

19. Виклики

Один із найлегших способів потрапити в рекомендації – приймати участь у викликах. Заходьте в "Цікаве" і шукайте там різноманітні активності за хештегами. Такі публікації завжди потрапляють в тренди TikTok, тому використовуйте цю можливість.

20. Перевдягання

Тренд для модниць і не тільки. У якийсь момент вірусилися відео з ефектом перевдягання. Суть у тому, що ви миттєво змінюєте образи. Тут не обійтися без базових навичок монтажу. Також можна робити відео: одягнулась в масс маркеті так само, як в люксі, але чек в 10 разів менше.

21. Творчий процес

Не у всіх є талант до створення чогось прекрасного, тому людям подобається спостерігати за творчими особистостями. Якщо ви вмієте гарно малювати, то зніміть це. Зробіть невеличку нарізку роликів і покажіть процес створення картини. Така тема підходить не лише для художників, але й для будь-кого, хто має що показати. Головне - зробити відео цікавим і яскравим.

22. Автомобілі

Одна з тем для аудиторії TikTok - огляди автомобілів. Розвиватися новачку в цьому напрямку важко, оскільки потрібно постійно шукати нові автомобілі. Але якщо у вас є така можливість, обов'язково скористайтеся нею. Знімати такі відео можуть не лише хлопці, але й дівчата. Креатив - вирішує усе! Експериментуйте.

23. Краса

У будь-якій соцмережі є дівчата, які розповідають про красу. Б'юті-ролики користуються попитом. Тому, якщо вам близька б'юті-тематика, відважно знімайте на цю тему. (Будемо чесними, хто не купував баночки/непотрібні через те, що відео потрапило в рекомендації ТікТок? Єва знижки? Я вже там!)

24. Стосунки

Деякі пари ведуть канал і роблять спільні відео. Ця ідея непогана, адже всім подобається спостерігати за закоханими. Зазвичай на таких каналах є відео зі спільними танцями, відповідями на питання про стосунки, кукінги, веселі пранки та інше.

25. Зроби сам

Якщо ви майстер на всі руки, то чому б не поділитися зі світом своїми навичками? Знімайте відео з детальними інструкціями щодо виготовлення тієї чи іншої речі. Людям подобаються такі публікації. (Потім можете продати ці речі, чи віддам зроблену шкатулку за донат)

26. Загинай палець, якщо...

Для створення такого відео потрібно використовувати озвучку, де ставляться питання. Якщо відповідь на них позитивна, то потрібно стиснути палець. Банально, але цікаво. Питання можуть бути абсолютно різними, і супер, якщо блогер не слухає наперед їх. Щирі емоції - потрапляють в рек.

27. Фільтр "Викривлення"

Один з найбільш вірусних ефектів в TikTok, який доступний у вбудованому редакторі. При його використанні синя смуга рухається зверху вниз, заморожуючи зображення. В результаті може вийти кумедне зображення.

28. Мудрі думки

TikTok - це легка у сприйнятті соцмережа. Люди приходять на платформу, щоб відпочити. Саме тому прості, смішні, а іноді й дурні ролики набирають популярність. Контент, що змушує подумати, не так часто потрапляє в рекомендації. Тим не менше аудиторія тут досить різноманітна, тому відгук можна знайти на зовсім різні ролики. Я часто зустрічаю вишукані відео з мудрими думками та роздумами на різні теми. Мені подобається такий контент, але у помірній кількості.

29. Маски

Зараз алгоритм ТікТок почав просувати довгі відео. Тому маски з рейтингом їжі/фільмів дуже допомагають просувати контент.

30. Скільки пісень ти знаєш?

На скільки % ти українець? Цікавий формат ліпсінку та танців. Просто слухай музику та підспівуй, якщо знаєш пісню.

Не забувайте, що успіх в Тік Ток залежить не лише від оригінальності ідеї, але й від вашого таланту та способу подачі контенту. Будьте творчими та не бійтеся експериментувати!

Так що не зволікайте, виберіть свою тематику та розпочніть творити відео в Тік Ток вже сьогодні!

 

До зустрічі в рекомендаціях.

10
12
Підписатися - Ми не відправляємо спам і ви можете відписатися будь-якої миті
- Контент оновлюється приблизно 1-2 рази на тиждень